Dacă vrei să trăiești până la 100 de ani, mănâncă aceste trei alimente

Dacă vrei să trăiești până la 100 de ani, mănâncă aceste trei alimente. Conferința anuală a Institutului Minken a avut loc în Beverly Hills. Toată lumea dorea să știe dacă putem trăi până la 100 de ani. Acesta a fost titlul panelului care a umplut sala până la refuz. Membrii panelului au discutat despre cum pot fi ajutați oamenii să trăiască mai sănătos și mai mult timp.

Antreprenorul Peter Diamandis a dezvăluit ce face el în acest scop: ridică greutăți, prioritizează proteinele în dieta sa, încearcă să doarmă cel puțin opt ore pe noapte și ia rapamicină, quercetină și berberină.

După ce a auzit acest lucru, cercetătorul Zonelor Albastre – zonele din lume cu cea mai mare concentrație de centenari, Dan Buettner, s-a adresat publicului și a spus că există trei alimente care stau la baza longevității.

Fasolea este bogată în proteine și suprimă pofta de gustări

„Dacă vreți să luați un supliment nutritiv, mâncați aproximativ 80 de fasole neagră pe zi”, spune Buettner. Fasolea este un aliment bogat în proteine, abundent și ieftin, care umple stomacul.

Nucile sunt bune pentru microbiom

Dacă nu vă place fasolea, nu trebuie să disperați. Buettner susține că persoanele care mănâncă între 15 și 30 de nuci pe zi trăiesc cu aproximativ trei ani mai mult decât cele care nu mănâncă nuci. Nucile sunt preferate de adventiști, oameni care trăiesc cu aproximativ 10 ani mai mult decât ceilalți americani.

Experții spun că consumul de nuci este excelent pentru microbiom, deoarece conțin multe fibre, care susțin sănătatea stomacului. Nucile sunt, de asemenea, bogate în acid linoleic, un acid gras omega-3 sănătos pentru inimă, care nu se găsește din abundență în alte fructe cu coajă lemnoasă.

Uleiul de măsline este, de asemenea, un supliment alimentar susținut științific

Nu numai că uleiul de măsline a fost asociat cu o mai bună sănătate a inimii, dar există, de asemenea, dovezi că poate proteja în mod direct sănătatea creierului prin reducerea inflamației și protejarea barierei hemato-encefalice. Un nou studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani pe mai mult de 90.000 de persoane din Statele Unite a constatat că chiar și doar puțin ulei de măsline pe zi poate reduce riscul de deces la persoanele cu demență cu aproximativ 28%, relatează www.exquis.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura