Doi polițiști și trei asistente de la SJU Slatina confirmați cu SARS-CoV 2

DSP Olt anunță că în ultimele 24 de ore, încă cinci cazuri de infecții cu virusul COVID-19. Noile îmbolnăviri sunt doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și alte trei asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

‘La nivelul Secției Poliție Rurală nr. 4 Coteana, doi polițiști au prezentat simptome specifice COVID-19. Poliţiştii, care lucrează în cadrul postului de poliție Ipotești, aflat în structura Secţiei Coteana, sunt internați încă de joi, 28 mai 2020, cu simptome compatibile cu COVID-19.
În această dimineață, în urma testării, aceștia au fost confirmați pozitiv. Au fost identificați alți 10 colegi, contactați direcți ai celor doi confirmați, și plasați in izolare la domiciliu, printre care un elev al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, care era în stagiu de practică.

Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecția personalului (schimbarea programului de lucru pentru distanțarea socială, utilizarea materialelor de protecție și dezinfectare), au fost aplicate măsurile suplimentare pentru dezinfectarea spațiilor de lucru și mijloacelor auto în vederea prevenirii răspândirii virusului. Capacitatea de asigurare a intervențiilor și siguranței publice nu este afectată’, a declarat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

În acest moment, cu cele cinci cazuri noi, în județul Olt se înregistrează în prezent 85 de persoane infectate cu noul Coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura