Gripa închide o școală din Olt

poboran

poboranÎncă de săptămâna trecută la școala ‘George Poboran’ au apărut cazuri de viroze, iar unul a fost confirmat cu gripă sezonieră, iar  în prezent DSP Olt a luat  prima măsură de suspendare a cursurilor .Elevii unei clase de la Școala George Poboran nu vor merge cinci zile la cursuri.

Confirmarea virsului gripal în rândul copiilor ce frecventează unități de învățământ din Slatina a pus autoritățile pe jar, DSP Olt impunând realizarea triajului epidemiologic zilnic, la începerea cursurilor, în toate grădinițele și școlile. Autoritățile au decis ca elevii unei clase pregătitoare să nu mai meargă la cursuri.

„Având în vedere: depistarea a două cazuri confirmate cu gripa tip B în clasa pregătitoare B din colectivitatea de învățământ a Școlii “George Poboran” Slatina; suspiciunea altor 4 cazuri în aceeași clasă de învățământ; rata absenteismului crescut ( peste 70% ) în rândul efectivului colectivității respective (clasa pregătitoare B a Școlii “George Poboran” Slatina), începand cu data de 27 ianuarie 2020, Direcția de Sănătate Publică Olt propune suspendarea  desfășurării cursurilor în clasa pregătitoare B, pentru 5 zile.”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Olt.

Potrivit DSP Olt, săptămâna trecută s-au înregistrat în județ: infecții respiratorii acute 1385 cazuri cu 55 internări, pneumonii 471 cazuri cu 124 internări și Gripa 6 cazuri (virus gripal tip B.

În intervalul 1.10.2019 – 27.01.2020, s-au înregistrat 9  cazuri confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino  București: 1 caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H3 și 8 cazuri confirmate cu virusul gripal tip B.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura