Izolarea la domiciliu, o glumă pentru olteni

Oltenii întorși în țară din zonele afectate de COVID 19 iau în glumă perioada de izolare la domiciliu . Unii aleg să fugă din țară, alții pleacă la plimbare.

În cursul zilei de marți, 3 martie, un polițișt din Milcov a sesizat DSP asupra faptului că o persoană aflată în autoizolare, împreună cu tatăl său, nu respectă condițiile de izolare obligatorie, părăsind domiciliul.

Un echipaj din cadrul corpului de Inspecție Sanitară a DSP s-a deplasat la fața locului, informația confirmându-se. Reprezentanții instituției de sănătate a aplicat o sancțiune celor vizați.

Acesta  nu este un caz izolat. Zilele trecute o femeie de 41 de ani, din Slatina, a fost dată în consemn la frontieră după ce a dispărut din locuința ei, unde se afla în izolare după ce s-a întors din Italia. Într-o convorbire telefonică pe care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au reușit să o aibă cu ea, femeia a spus că nu e bolnavă și că se întoarce în Italia. Slătineanca este căutată și acum de polițiști.

Unalt caz tras la indigo cu acesta este și al unui bărbat  care a plecat din izolare. Acesta a fost găsit la Craiova, în aeroport. I-a fost întocmită o nouă decizie de izolare la domiciliu, iar bărbatul a semnat o declaraţie pe propria răspundere că nu va mai părăsi domiciliul vreme de 14 zile. Acesta a primit și o sancțiune, constând în avertisment.

Opersoană din localitatea Oboga a fost amendată cu 5000 de lei după ce a părăsit locul de izolare.

Potrivit DSP Olt, numărul persoanelor întoarse în Olt, în perioada 24 februarie – 4 martie, din regiuni afectate de coronavirus este de 224 de oameni pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile. În cadrul  activității de supraveghere zilnică a circulației infecției cu coronavirus, până în acest moment 18 persoane au ieșit din autoizolare fără semne clinice specifice bolii.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d