Jumătate dintre oltenii cu COVID s-au vindecat

DSP OLT a anunțat că la nivelul județului sunt 100 de persoane infectate cu COVID 19 . Totodată, mai mult de jumătate dintre acestea au fost declarate vindecate și externate din unitățile medicale.

În acest moment, 68 dintre cele o sută de persoane confirmate cu virusul COVID-19 s-au însănătoșit și au ieșit din spital, alte 30 fiind în continuare internate, pentru terapie, în unități medicale din Olt, dar și din municipiul București. Județul înregistrează, din nefericire, și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, însă acestea prezentau și comorbidități.

Statistica pusă la dispoziție de DSP, printr-un comunicat de presă remis de Prefectura Olt, mai arată că peste 2.900 de persoane sunt în prezent carantinate în centrele special amenajate în județ, dar și în autoizolare.

„În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 12 persoane, iar alte 2.913 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, spun specialiștii în sănătate publică.

Până la acest moment, în județ, s-au prelucrat și 2.919 teste pentru depistarea noului Coronavirus, în ultima zi fiind realizate 51.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura