La Ambulanța Slatina nu s-au respectat nicio măsură de protecție

După declanșarea focarului de la Ambulanța Slatina, prefectul a dispus efectuarea mai multor controale. A fost cerut inclusiv un control făcut de Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută a fost formată o comisie condusă de subprefectul Hristescu ce are în coponență atât reprezentanți ai DSP cât și de la ITM.

Potrivit Prefecturii Olt controalele au scos la iveală faptul că la Ambulanță: ‘nu se face dovada efectuării triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului la locul de muncă; triajul epidemiologic al personalului se efectuează și prin termometrizare din data de 18.05.2020 când, declarativ, unitatea a achiziționat 6 termometre noncontact; din analiza condițiilor locului de muncă au fost identificate locuri posibile de infectare: vestiar, spații de repaus, locul comun de servit masa; nu a fost respectată distanțarea fizică în spațiile de odihnă; spațiile de odihnă sunt supraaglomerate cu paturi raportat la suprafață și cubaj; nu este desemnat un medic din personalul propriu responsabil pentru activitățile specifice de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale; în jurnalele de bord nu sunt consemnate întotdeauna substanțele dezinfectate și concentrațiile acestora; ulterior datei de 18.05.2020 s-au creat circuite pentru intrarea personalului din ture; din punct de vedere al securității și sănătății în muncă s-a constatat că fișele de instruire nu sunt semnate de către salariați’

Până marți, 2 iunie, conducerea SAJ Olt trebuie să rezolve deficiențele.Pentru moment, o parte din echipaje vor fi mutate într-o clădire a DGASPC Olt, pusă la dispoziție de CJ. O astfel de soluție a fost adopotată și de conducerea ISU Olt, încă de la declanșarea pandemiei. Mai multe echipaje de pompieri au fost mutate în căminele-internat ale unor licee. Această măsură a fost luată pentru a se putea realiza distanțarea socială.

Un raport complet al comisiei va fi pus la dispoziția opiniei publice în data de 02.06.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura