O elevă de la Minulescu depistată cu TBC

tbccccccc

tbcccccccO elevă de la Colegiul Național ”Ion Minulescu” a fost depistată cu TBC. Aceasta este internată la unitatea medicală din Scornicești, iar colegii și porfesorii ei vor fi testați de medici.

Un caz de tuberculoză a fost confirmat la o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național’Ion Minulescu’ din Slatina. Este vorba despre o elevă de 18 ani, care a prezentat simptomele unei răceli, iar în urma testelor de specialitate a reișit că ar fi bolnavă de TBC  Conducerea şcolii a luat imediat măsuri.

Clasa în care îşi desfăşura activitatea eleva de 18 ani a fost rapid dezinfectată, iar elevii şi cadrele didactice vor merge la medic pentru a beneficia de investigaţii pentru depistarea tuberculozei.

‘Fata s-a simțit rău toată săptămâna trecută, în sensul că a tușit, îi curgea nasul și așa mai departe. Miercuri a fost la medicul de familie, joi i s-au făcut teste, și-au dat seama că are TBC . Ieri s-a efectuat dezinsecția în tot corpul A, profesorii sunt dați la Sanepid, să meargă să își facă analizele, să fie testați, elevii la fel. Vor fi chemați, pe rând, de cei de la Sanepid. Noi eram în alertă cu noul coronavirus, cu gripa în general, și acum ni s-a întâmplat asta’, a declarat directorul unității de învățământ , Carol Kovacs.

Eleva este acum internată în cadrul  spitalului din Scornicești și se află în afara oricărui pericol. In urma testelor făcute membrilor familiei a reișit că acești nu suferă de aceiași boală infecțioasă.

„În cadrul anchetei epidemiologice s-a constatat că pacienta a dezvoltat pusee de infecții respiratorii ale căilor superioare de tip viroze, pentru care a fost tratată prin medicul de familie. În data de 02.03.2020, în urma consultului medical de către medicul de familie, acesta recomandă și un examen de specialitate prin cabinetul de pneumologie, ocazie cu care s-a efectuat un examen direct de spută cu rezultat pozitiv.Începând cu dată de 02.03.2020, pacienta este internată în secția de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, respectiv Scornicești”, a declarat purtătorul de cyvânt DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Tuberculoza este o boală contagioasă, potenţial fatală, care poate afecta aproape orice parte a corpului, dar este în principal o infecţie a plămânilor. Tuberculoza e cauzată de un microorganism bacterian. Infecţia se răspândeşte prin calea aeriană şi poate afecta vârstnicii, sugarii dar şi persoanele cu sistem imunitar slăbit.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: