Persoanele care NU mănâncă acest tip de aliment fac cel mai adesea diabet

Persoanele care NU mănâncă acest tip de aliment fac cel mai adesea diabet. Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet este în continuă creștere la nivel mondial. Aceasta este o patologie complexă care se poate dezvolta la orice persoană și depinde parțial de alimentație, informează medicul rus Dr. Ruslan Masgutov.

Persoanele care NU mănâncă acest tip de aliment fac cel mai adesea diabet

„Cei care nu consumă acest produs dezvoltă cel mai adesea diabet, urmat de hipertensiune și obezitate”, adaugă expertul.

Dr. Ruslan Masgutov remarcă importanța consumului de fibre.

„Potrivit multor ghiduri și studii dietetice, lipsa fibrelor este unul dintre principalele riscuri pentru sănătate. Această deficiență este asociată cu diabetul, obezitatea și hipertensiunea”, relatează expertul.

Fibrele sunt carbohidrați nedigerabili care se găsesc în plante și cereale. Cele mai bogate surse ale acestora sunt legumele și cerealele integrale. Fibrele susțin tractul gastrointestinal și microflora intestinală.

„Alimentele procesate – conservate, congelate, procesate industrial, în special cu emulgatori – pot suprima bacteriile intestinale benefice”, avertizează medicul.

Pentru persoanele cu diabet de tip 2, consumul mai multor fibre ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, potrivit unui studiu. Corpul uman este incapabil să absoarbă și să descompună fibrele, astfel încât acestea nu provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, spre deosebire de alți carbohidrați.

Cele mai bogate alimente în fibre sunt leguminoasele, anghinarele, merele cu coajă, cartofii cu coajă, fulgii de ovăz, bananele, varza, semințele de floarea soarelui, nucile, migdalele, căpșunile, zmeura, adaugă expertul.

Sursă: www.exquis.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura