PRĂPĂD la un centru pentru tineri cu handicap

Un număr de 41 de persoane sunt infectate cu COVID-19 la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi nr. 1 din municipiul Galaţi, aflat în carantină, a informat, vineri, Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, în urma testărilor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică la cei 38 de beneficiari, 21 de teste au fost pozitive şi 17 negative, scrie agerpres.ro.

De asemenea, au fost testaţi 49 de angajaţi din cei 51 şi au rezultat 20 de teste pozitive şi 29 negative. Două persoane au fost absente, aflându-se în izolare la domiciliu la momentul testării.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în judeţul Galaţi a ajuns, vineri, la 734, dintre care 424 s-au vindecat, iar 86 au decedat. Din cele 86 de persoane decedate, 67 provin de la Centrul de Bătrâni „Sf. Ilie” şi de la Căminul de Bătrâni „Sf. Spiridon”, ambele din Galaţi.

Direcţia de Sănătate Publică monitorizează 2.438 persoane aflate în autoizolare la domiciliu şi 34 persoane plasate în carantină instituţionalizată. Toate cele 34 de persoane îşi plătesc cheltuielile de carantinare pentru că au ajuns în această situaţie după ce au încălcat izolarea la domiciliu.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţ au fost efectuate 7.985 de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura