Pregătiri pentru scenariul 3 COVID -19, la SJU Slatina

Spitalul  Județean Slatina se pregăteşte pentru a interveni în criza coronavirusului conform scenariul 3, cel în care numărul de pacienţi pozitivi la Covid-19 va depăşi 100 persoane
În curtea SJU Slatina au fost aduse un container în care urmează să se facă trierea pacienţilor şi un cort care le va oferi adăpost celor nevoiţi să-şi aştepte rândul, dacă vremea o va impune. Trierea în afara secţiei Unitatea de Primiri Urgenţe se va face în cazul pacienţilor cu patologie respiratorie, pentru a se evita, astfel, contaminarea pacienţilor cu alte patologii aflaţi în UPU.

Pe măsură ce numărul pacienţilor pozitivi al Covid-19 va creşte, iar capacitatea spitalelor regionale desemnate la acest moment să îi preia va fi depăşită, spitalele cu secţii de Boli Infecţioase, cum este şi cel din Slatina,  vor fi, cel mai probabil, puse în situaţia să-i trateze în spaţii izolate.

Până la acest moment, la SJU au fost internaţi doi pacienţi, mamă şi fiu, din Grădinari.  Mama a călătorit împreună cu un pacient testat pozitiv la coronavirus, din Suceava, iar copilul de 3 ani are nevoie de îngrijiri medicale. Rezultatele nu sunt nici până al această oră disponibile, deşi femeie între timp a depăşit perioada de izolare la domiciliu după sosirea din Italia, de 14 zile.  


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: