Se anunță grevă generală în Sănătate

sanitas protest 01 10092500

sanitas protest 01 10092500Sindicatele din Sănătate vor declanşa greva generală în cazul în care comunicarea şi dialogul social cu Guvernul vor rămâne la fel de proaste şi în luna aprilie, a avertizat preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu.


„Oricum rămâne stabilit un miting uriaş în aprilie, indiferent de dată. Şi apoi, dacă lucrurile stau tot aşa, facem grevă. Grevă, pentru că vrem să facem Parlamentul să înţeleagă că nu trebuie să te joci cu sănătatea pacienţilor, a oamenilor, şi să nu îţi baţi joc de cei care trebuie să ofere sănătate – bună, rea, cum o consideră unii, ea trebuie oferită tuturor. Dacă vom avea un miting în 9 aprilie şi comunicarea va rămâne la fel de proastă şi dialogul social va fi la fel de prost, sigur ajungem la grevă generală”, a afirmat Leonard Bărăscu.

Acesta a transmis ministrului de Finanţe că acţiunile SANITAS nu se vor opri aici.

„Poate mişcările noastre să creeze mai mult loc liber în zona vidului care se formase la momentul acesta şi să putem fi interpelaţi şi să vorbim într-un dialog social despre cum putem rezolva problemele. Ne nemulţumeşte şi lipsa de dialog. Ne-am oprit la Ministerul Sănătăţii, şi nu cred că era momentul. Dialogul trebuia să meargă mai sus, la Guvern, sau poate chiar la factorii interesaţi în rezolvarea problemelor de acest gen. Am cerut întrevederi cu doamna Dăncilă, le-am avut la un moment dat, în anii trecuţi, acum nu le-am mai avut, şi poate dânsa este unul dintre guvernanţi, fiind prim-ministru, care poate rezolva această problemă. E o problemă foarte delicată pentru noi, şi poate mai puţin delicată pentru dumnealor. Ministrul de Finanţe are nevoie să vorbească cu noi, pentru că ştie că nu ne vom opri aici, şi că mişcările noastre pot duce la lucruri mult mai grave pentru sistem în general”, a afirmat preşedintele SANITAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura