Secţia de Oncologie a Spitalului Slatina a fost reabilitată 

SJU Slatina Spital

SJU Slatina SpitalSecția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost reabilitată, de la saloane, la cabinetele medicilor și asistenților medicali până la grupuri sanitare.

„Clădirea în care ne aflăm astăzi a fost dată în folosinţă în anul 1978, iar de-a lungul timpului s-au făcut reabilitări parţiale pe anumite secţii. Practic, este primul proiect de reabilitare majoră care a fost demarat în 2018, vorbim de un contract cu o valoare totală de 6 milioane lei plus TVA, fondurile fiind asigurate în proporţie de 80% de Consiliul Judeţean Olt, adică 4 milioane, restul de 2 milioane fiind asiguraţi de Ministerul Sănătăţii. Ordinul de începere s-a semnat anul trecut în octombrie, lucrările au durat un pic mai mult pe acest etaj, pentru că au fost probleme cu avizarea de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu birocraţia, lucrurile s-au deblocat şi am reuşit să finalizăm acest prim etaj”, a spus în cadrul vizitei de prezentare a proiectului finalizat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina.

Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt și edilul municipiului Slatina au fost și ei prezenți la vizita pe secția de Oncologie. Mai mult chiar, președintele CJ Olt a dat asigurări că investițiile în sănătate nu se vor opri aici. 

Marius Oprescu Emil Mot si Catalin Rotea la Sectia de Oncologie SJU Slatina„Încă de la preluarea de către Consiliul Judeţean a Spitalului de Urgenţă Slatina am început investiţiile aici. Iată încă o secţie care a fost reabilitată, sperăm ca cât de curând să avem spitalul care să arate aşa. Noi avem Corpul Central aşa cum ştiţi, pe Compania Naţională de Investiţii, s-a dat ordinul de începere şi se lucrează la proiectare, de asemenea, exteriorul acestui corp va fi reabilitat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, deja am semnat contractul şi ordinul de începere, deci urmează să ne apucăm de treabă. Corpurile celălalte, adică Medicala şi Blocul Mtaterno-Infantil, cât şi secţiile din spate şi anexele, vor fi reabilitate exterior pe fonduri europene, prin programul SUERD – reabilitarea termică a clădirilor instituţiilor publice, interiorul la care lucrăm acum, la Medicală, şi am scos la licitaţie şi urmează ca în două săptămâni să semnăm contractul de finanţare şi pentru restul din Blocul Materno-Infantil, am reabilitat patru etaje şi mai sunt încă patru. Totodată, am scos la licitaţie reabilitarea etajelor II şi III de la Secţia Pneumologie Scorniceşti şi tot acolo avem în lucru reabilitarea termică a exteriorului clădirii, unde deja ne-am apucat de lucrare şi până la finalul lunii august – jumătatea lunii septembrie vom finaliza. Iată, întreg spitalul va fi în perioada următoare un şantier. Aşa cum ştiţi noi pe secţiile pe care reuşim să le reabilităm aducem şi mobilier modern, la standarde europene, de asemenea am investit foarte mulţi bani în aparatura medicală. Un ultim aparat de radiologie foarte scump a fost montat la etajul I pe Medicală, acesta fiind achiziţionat pentru a nu aglomera Radiologia din Corpul Central şi a nu mai muta bolnavii de pe Secţia Medicală şi tot ceea ce funcţionează în acest corp de clădire în Corpul Central”, a declarat preşedintele CJ.

Aparat Radiologie SJU SlatinaLa rândul său edilul Emil Moţ s-a arătat plăcut surprins de investițiile de la SJU Slatina și le-a mulțumit celor implicați în aceste proiecte pentru tot ceea ce au realizat. Mai mult chiar, ceea ce s-a realizat pe Secţia Oncologie ar trebui să fie un exemplu și pentru alte secții din cadrul unității medicale.

Cabinet medici Oncologie SJU Slatina„Este extraordinar, aşa trebuie să fie tot spitalul. Din păcate, lipsa de fonduri nu ne lasă să facem cât de repede am vrea noi aceste lucrări. Însă, domnul preşedinte Oprescu şi managerul Rotea îşi dau tot interesul. Noi, din partea primăriei, chiar dacă nu avem competenţe directe, avem o conlucrare foarte bună cu domnul preşedinte Oprescu şi pe partea de strategie şi pe partea de achiziţii, pentru a stabili priorităţile. Un lucru bun este proiectul privind Corpul Central, pentru care iată s-a semnat contractul. Ce văd în spital mă bucură foarte mult. Aş vrea să nu avem pacienţi, dar cât timp îi avem trebuie să le oferim cele mai bune condiţii. Felicitări domnului preşedinte Oprescu şi managerului Rotea pentru ceea ce se face în această unitate medicală”, a spus primarul.

În ceea ce priveste un posibil proiect pentru realizarea unui spital municipal edilul a spus că deocamdată nu există așa ceva deoarece pentru un asemenea proiect este nevoie de foarte multe investiții. 

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura