Spitalul din Caracal riscă să iasă din Programul Național de Ortopedie

caracal spital

caracal spitalProgramul Naţional de Ortopedie este în pericol la Spitalul din Caracal. Pentru că unitatea medicală nu îndeplineşte criteriile la nivelul ATI, CAS Olt nu va mai putea încheia contracte cu unitatea medicală. Mai exact, medicii caracaleni nu vor mai putea efectua intervenţii complexe. În Olt, acest program se derulează în Spitalul din Caracal și cel din Slatina.

Situație dificilă la Spitalul municipal Caracal. Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Florin Ciocan a anunțat, astăzi, că unitatea medicală ar putea pierde Programul Național de Ortopedie, după ce condițiile de implementare a acestuia au devenit mai stricte. Situația ar fi una gravă, întrucât la Caracal nu se vor mai putea face operații de protezare, care sunt foarte solicitate de pacienții din întreaga zonă a Olteniei.

„Avem o situaţie problematică, în sensul că există noi metode de acreditare. Dacă la Oncologie problema va fi rezolvată, la Ortopedie dacă, din păcate, se păstrează aceste criterii de acreditare, Spitalul Caracal o să piardă Programul Naţional de Ortopedie, pentru că nu îndeplineşte condiţiile. Mai exact, ca să deruleze acest program, spitalul din Caracal trebuie să aibă gradul II pentru ATI. Spitalul Caracal nu are cum să facă acest grad la ATI, pentru că are nevoie de multă aparatură şi cadre medicale specializate. Dacă nu va dobândi acest grad de ATI, Spitalul Caracal o să piardă Programul. O spun cu regret, pentru că la Caracal, chiar era un centru în care se desfăşurau multe operaţii pentru protezare, iar doamna doctor Popa a făcut o treabă foarte bună acolo. O să vedem ce se întâmplă la nivel naţional. Noi am cerut o amânare pentru această implementare. Este destul de greu de crezut că Spitalul Caracal o să ajungă să doteze această secţie de ATI cu tot ce este nevoie, pentru că este foarte greu. Noi ne dorim menţinerea secţie de la Caracal. Când Programul dispare de la Caracal, se vor pune doar mâini în ghips, adică nu vor mai fi operaţii complexe. Spitalul nu o să-şi permită să cumpere proteze din banii spitalului pentru bolnavii care se internează acolo”, a declarat Florin Ciocan, președintele CAS Olt.
Potrivit managerului Spitalului municipal Caracal, Marian Mitran, săptămâna viitoare va merge la Ministerul Sănătății, pentru a găsi o soluție. Ar fi o mare pierdere pentru Spitalul din Caracal, unde adresabilitatea este foarte crescută, iar în ultimii ani, unitatea medicală a beneficiat de importante lucrări de modernizare și a primit echipamente medicale noi.
Programul Național de Ortopedie se desfășoară în județul Olt prin Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul municipal Caracal.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: