Substație de Ambulanță la Tufeni

ambulanta olt

ambulanta oltÎncepând cu data de 1 Mai, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a înfiinţat o nouă substaţie la Tufeni.

 

Serviciile medicale vor fi asigurate de două echipe pentru opt localități, ceea ce înseamnă 18.000 de persoane. Înființarea acestei substații a fost făcută la solicitarea autorităților locale iar Consiliul Județean a finanțat deschiderea ei. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJA Olt, medicul Alin Dinu, prin înființarea acstei subunități se reduce timpul de intervenție în cazuri de urgență.

„Prin înfiinţarea acestei substaţii se urmăreşte reducera timpului de ajungere la caz, în vederea instituirii precoce a serviciilor medicale de urgenţă. Sunt arondate opt localităţi, însă echipajele de aici vor deservi şi alte localităţi, în funcţie de necesitate. O să alocăm şi alte rezerve din alte substaţii, dacă este nevoie”, a spus medicul Alin Dinu.

Cele două echipaje de la Tufeni au doar asistenţi.

„Această substaţie este dotată corespunzător şi funcţionează de la 1 Mai. Avem două echipaje cu asistenţi, nu avem medic acolo. Se întâmplă şi în alte substaţii din ţară să nu fie medic”, a completat reprezentantul SJA Olt.

Subunitatea de la Tufeni deservește locuitorilor din Bârza, Ghimpeţeni, Icoana, Corbu, Movileni, Crâmpoia, Văleni şi Tufeni, populaţia deservită doar în cazul acestor localităţi fiind de 18.000 de locuitori.

În acest moment , în Olt funcționează șase substaţii la Caracal, Corabia, Balş, Drăgăneşti, Scorniceşti şi Tufeni.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura