Top 5 cele mai bune condimente pentru creier

Top 5 cele mai bune condimente pentru creier. Sănătatea creierului poate fi afectată pozitiv de consumul anumitor condimente . De exemplu, ardeiul sau scorțișoara nu sunt doar aditivi aromatizanți.

Cinci condimente trebuie incluse în dietă pentru a menține sănătatea creierului

Acestea sunt piper negru , scorțișoară, ghimbir, nucșoară și turmeric , potrivit The Health Site.

Piperul negru: componenta principală din piper care o aduce la creier este substanța piperina. Îmbunătățește memoria, funcțiile cognitive și crește activitatea proceselor care au loc în creier.

Scorțișoara: În primul rând, scorțișoara te poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr în sânge. Acest ingredient reduce creșterea glicemiei după masă. Astfel, este recomandată în cazul persoanelor care au risc crescut de diabet.

Un alt motiv pentru care să adaugi scorțișoara în rutina ta zilnică îl reprezintă proprietățile antiinflamatoare. Acest ingredient poate reduce inflamația din corp. De asemenea, susține și sistemul imunitar, arată healthshots.com.

Ghimbir: Acest condiment este un agent antioxidant și antiinflamator, îmbunătățește funcția cognitivă, reduce riscul de inflamație și efectele stresului.

Nucșoara: conține miristicină, o substanță responsabilă cu îmbunătățirea memoriei și prevenirea degenerarii căilor nervoase.

Turmericul: curcumina este o substanță antiinflamatoare și antioxidantă. În același timp, turmericul este bun pentru ficat.

Compușii activi responsabili de proprietățile medicinale ale turmericului sunt curcuminoizii, care reprezintă 3% din greutatea totală a rădăcinii sau tulpinilor. Cel mai studiat dintre acestea este polifenol curcumina.

Cercetătorii au identificat două dintre principalele sale proprietăți: activitatea antioxidantă și efectul antiinflamator. Toate activitățile biologice diverse ale curcuminei provin din aceste proprietăți.

În testele de laborator,  oamenii de știință au reușit să demonstreze că curcumina poate distruge radicalii liberi și poate îmbunătăți activitatea enzimelor antioxidante interne ale corpului. Această proprietate a curcuminei merită atenție, deoarece conform datelor moderne, radicalii liberi pot avea un efect negativ asupra organismului și pot provoca dezvoltarea bolilor neurodegenerative, cardiovasculare și oncologice.

Efectul antiinflamator al curcuminei

Efectul curcuminei a fost studiat și în studii de laborator. Capacitatea sa de a reduce răspunsul inflamator sugerează indirect eficacitatea curcuminei în tratamentul multor boli cronice, de exemplu, diabetul zaharat, reacțiile alergice, patologiile cardiace și vasculare.

În plus, potrivit cercetătorilor, curcumina a demonstrat capacitatea de a lupta împotriva cancerului, artritei, hipertensiunii, astmului și altor boli.

Sursă: doctorulzile.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura