Un alt chinez a ajuns în Olt, după ce a venit din zona de focar a coronavirusului

chinez virus olt

chinez virus oltLa începutul lunii trei chinezi au fost monitorizați de DSP Olt după ce aceștia reveniseră în țară. Aceștia sunt din Corabia și Slatina. Potrivit DSP Olt, sub supeaveghearea medicilor se află și un al patrule chinez, ajuns în Caracal.

Acesta  ar fi ajuns în ţară încă din data de 29 ianuarie, prin Aeroportul Otopeni, însă DSP Olt a fost informat ieri, 10 februarie, de Serviciul de Imigrări Olt . bărbatul a mai fost testat medical, însă a fost declarat sănătos clinic.

„În dată de 10 februarie 2020, orele 10.00, urmare a discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Imigrări de pe lângă Inspectoratul de Poliție Olt, în 29 ianuarie 2020, prin Aeroportul Otopeni a intrat o persoană chineză cu destinația de domiciliu oraşul Caracal. DSP Olt a luat legătura imediat cu persoana chineză care a pus la dispoziție informațiile solicitate, în cadrul supravegherii pasive ( istoric asupra stării de sănătate, confirmarea domiciliului, acceptul monitorizării clinice zilnice ). Dată fiind situația, monitorizarea cetățeanului a început în a treisprezecea zi de la intrare în România ( 10 februarie 2020 ) și a încetat în a a paisprezecea zi zi ( 11 februarie 2020 ), fiind sănătos clinic”, se arată în comunicatul DSP.

În acest moment, pe teritoriul județului Olt  este sub moitorizare  o singură persoană de cetățenie chinezăm și cu rezidență în Slatina. Aceștia rămân sub monitorizare medicală până pe 14 februarie.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: