‘Zilele Medicale Slătinene’, la cea de a III a ediție

zilele spital

 

 

 

 

zilele spitalTimp de două zile Slatina găzduiește ce de a treia  ediție a  „Zilelor Medicale Slătinene”.  În prima zi au fost expuse lucrări ale medicilor slătineni de la Medicină Legală, dar şi doctori renumiţi de la Craiova în Chirurgia Pediatrică şi Chirurgia Plastică și de la Spitalul Militar din Capitală. In aceste zile dedicate medicilor și tuturor celor implicați in actul medical se fac analize și planuri pentru viitor. Așa a fost an de an. In 2018, managerul Cătălin Rotea a prezentat unele planuri, proiecte, ce azi s-au concretizat, sau sunt în curs de implementare.

‘Toate propunerile pe care le-am făcut anul trecut s-au indeplinit, sau sunt aproape de finalizare. Lucru ce va duce la obiectivul propus, adică, în maxim doi ani de zile Spitalul Slatina să fie unul nou din toate punctele de vedere, toate secțiile să fie rehabilitate, renovate. Să avem echipamente medicale modern și mobilier nou. Aceasta este promisiunea și obiectivul pe care noi ni l-am propus , și sunt convins că il vom îndeplini’, a declarat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

Majoritatea proiectelor de la SJU Slatina au fost finanțate de Consiliul Județean.

‘În Consiliul Județean Olt veți găsi un sprijin atât din punct de vedere al planului investițional pe care îl facem an de an al la Spitalul Slatina, cât și din punct de vedere al drepturilor care vi se cuvin’, a completat Marius Oprescu , președinte CJ Olt.

{module GAdsense articol}

În prima zi mai mulți medici și-au prezentat lucrările pe diverse teme. Medicul George Craioveanu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a avut o expunere pe tema „Conduitei terapeutice în tumorile de parotidă”. Chirurgul Alin Stoica, de la Spitalul din Craioba  a vorbit despre Chirurgia laparoscopică în malformaţiile de tract urinar la copii.  De altfel, mai multe lucrări au fost prezentate de medici de la Spitalul Slatina, precum radiologul Anca Iordache, dar şi ortopezii Cătălin Duican, Daniel Călin şi Alexandru Mihalache.  Cele mai dezbătute probleme , de anul acesta , au fost pe teme din Chirurgia Plastică. Acestea au fost expuse de medici renumiţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Mâine sunt programete prezentări despre: „Suicidul. Strategii de prevenire, diagnostic şi tratament”, „Sisteme de monitorizare continuă a glicemiei”, „Metodele minim invazive de diagnostic şi tratament în cancerul bronhopulmonar”.Totodată vor fi abordate și teme din ORL, dermatologie, ginecologie sau nefrologie.
Reprezentanţii Spitalului din Slatina au reuşit acreditarea acestui eveniment de către Colegiul Medicilor, astfel că medicii participanţi vor primii nouă puncte EMC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura