10 olteni au devenit asistenți maternali anul acesta

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a reușit să-i angajeze pe toți cei zece asistenți maternali profesioniști din rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie. Acesta a fost obiectivul pe care instituția a trebuit să-l atingă în acest an, însă DGASPC și-a propus să găsească și să angajeze noi asistenți maternali.

Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASPC are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar. Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

Alte trei cereri depuse de oltenii care vor să aibă o astfel de meserie sunt în curs de evaluare. Iar asistenții maternali profesioniști deja anagajați sunt la vursuri de formare profesională.

„În primele luni ale acestui an au fost depuse la sediul DGASPC Olt 25 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali, nouă cereri fiind evaluate favorabil, trei cereri sunt în curs de evaluare, iar 13 cereri au fost respinse. De la începutul lui 2023 până în prezent au fost angajați zece asistenți maternali preofesioniști. Începând cu luna aceasta toți asistenții maternali, angajați ai DGASPC Olt, urmeză cursurile de formare profesională în cadrul Proiectului «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, au precizat reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

În anul 2023 target-ul privind angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi a fost atins, însă, în continuare, instituția are ca activitate identificarea și anagajarea de noi asistenți. Având în vedere acest aspect, direcția face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: