A făcut grevă, în fața Prefecturii, pentru o locuință socială

greva

grevaUn bărbat în vârstă de 38 ani a intratat miercuri, 5 februarie, în greva foamei în fața Prefecturii Olt, cerând o locuinţă socială. A părăsit de 20 ani sistemul de protecţie socială, însă în continuare este pe drumuri.

Marian Petre are 38 ani de viaţă şi 20 de când îşi caută locul, fără să-l fi găsit. Spune că a petrecut 12 ani în sistemul de protecţie. A schimbat trei centre de protecţie, pe măsură ce a trecut de la şcoala primară la cea gimnazială şi ulterior la şcoala specială, din ultima ieşind şi cu o calificare: tâmplar.

Are o pensie de 370 lei pentru că este încadrat în grad de handicap, iar în rest se descurcă din ce reuşeşte să câştige muncind cu ziua. Marian spune că nu se fereşte de muncă, oricât de grea. „Eu la demolări fac bani. Şi 20, şi 30, şi 40, şi 50 de lei, cum se găseşte. De muncă nu mă feresc. Aş renunţa chiar la pensie, dar să am un acoperiş deasupra capului şi să am unde să pun capul pe pernă. Să ştiu că vin seara de la muncă şi am locul meu unde să mă spăl“, mai spune bărbatul.

Cu acest gând a venit în acestă dimineață în fața Prefecturii. Poate noul prefect îl va ajuta.

Florin Homorean a stat de vorbă cu acesta și a luat legătura cu autoritățile locale. Asta nu înainte să solicite un echipaj de la Ambulanță, care se verifice stare de sănătate a protestatarului. Prefectul l-a convins să renunțe la proteste pentru că afară este frig, și își pune viața în pericol.greva 2

‘Eu vă rog să va gândiți să nu renunțați la proteste fiindcă este frig și vă puneți sănătate în pericol. Tot ce va pot spune este că, am să iau legătura cu autoritățile locale pentru a vedea cum putem să găsim o soluție ’, i-a spus prefectul grevistului.

greva 3

 Situația lui Marian nu este străină celor de la Patrimoniu.Acesta a mai deținut în trecut o locuință socială în blocurile deținute de Primăria Slatina.

„Domnul Petre Marian a locuit în căminul G6, iar în imobilul din Constructorului a obţinut o cameră împreună cu domnul Stănescu Costică, figurând în fişa membrilor, anexă la contractul de închiriere. La un moment dat, domnul Petre Marian a dat o declaraţie pe propria răspundere cum că domnul Petre Marian nu mai doreşte să locuiască în imobilul situat în Constructorului. Ulterior a depus o solicitare de locuinţă socială la nivelul anului 2017, dar, aşa cum se ştie deja, la nivelul primărieiSlatina sunt înregistrate la acest moment 698 de solicitări  în privinţa acordării unei locuinţe sociale, iar primăria deţine 94 locuinţe sociale, din care numai 5 sunt libere. În anul 2019, domnului Petre Marian i s-a făcut o adresă prin care i s-a comunicat că este necesar să reactualizeze dosarul de locuinţă socială, urmând ca în anul 2020 să ocupe o poziţie în lista de priorităţi în urma analizei comisiei care se ocupăcu atribuirea locuinţelor sociale“, este poziţia directorului DADPP din cadrul Primăriei Slatina.

 În cazul în care nu se găsește o soluție și pentru el, Marian spune că așteaptă vara. Pe timpul verii, de trei ani, munceşte ca manipulant pe litoral, unde are şi casă şi masa asigurate.

{module GAdsense articol}
 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: