AJOFM Olt: Absolvenții de liceu sau de facultate pot lua ajutor de şomaj

Absolvenții de liceu sau facultate din promoţia 2024 pot primi câte 330 de lei pe lună indemnizație de șomaj, timp de 6 luni, dacă se înregistrează la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă în 60 de zile de la terminarea cursurilor.

Totuși, cei care, la data solicitării indenizației de șomaj, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor oferit sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, nu vor beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat se pot inregistra in evidentele AJOFM Olt in termen de 60 de zile de la  data  de 1 a lunii urmatoare celei inscrise în diploma, dacă în cuprinsul acesteia nu se specifică, în mod expres, o anumită dată de absolvire. Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă şi sunt înregistraţi la AJOFM Olt, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de  învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare(660 lei) pot solicita indemnizaţie de şomaj. Acest drept se acordă la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 330 lei.” transmite AJOFM Olt.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană aflata în căutarea unui loc de munca, sunt următoarele:

  • actul de identitate;
  • diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
  • curriculum Vitae.

Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa la agentiile locale si punctele de lucru din subordinea AJOFM Olt, respectiv Slatina, Caracal, Balș, Corabia si Drăgăneşti Olt.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura