ANUNȚUL MOMENTULUI PENTRU ACEȘTI PENSIONARI! VOR PRIMI 1.000 DE LEI ÎN PLUS LA PENSIE

pensionari
pensionari

Acești români vor beneficia de o majorare semnificativă a pensiilor! Conform declarațiilor făcute de Ministrul Muncii, sâmbătă, 30 martie, acest lucru va fi condiționat de îndeplinirea unui set de criterii.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a transmis că un anumit segment de pensionari va beneficia de majorări financiare la pensie. Ea a specificat cine sunt cei vizați.

Care sunt români care vor beneficia de o majorare a pensiilor

Potrivit social-democratei, măsura vizează un segment dintre cei peste 1.200.000 de români care primesc indemnizație minimă socială. Această categorie include atât persoanele care au cotizat minim 15 ani, cât și cele care au lucrat cel puțin 35 de ani la salariul minim pe economie. De asemenea, vor beneficia și românii care au intrat în această categorie din cauza unui accident de muncă și care primesc în prezent o pensie de invaliditate.

Ministrul afirmă că se va implementa „o majorare semnificativă a pensiilor” pentru aceste persoane.

„Ştiți că în indemnizația minimă socială sunt peste 1.200.000 de români. În această zonă avem atât români care au lucrat stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar și români care au lucrat poate 35 de ani sau peste 35 de ani pe salariul minim pe economie sau români care au intrat în această zonă a indemnizației minime sociale din cauza unui accident de muncă și au în acest moment o pensie de invaliditate. Ei bine, în cazul acestor români, cei care au avut peste 35 de ani de muncă cu venitul minim pe economie, vor avea o creștere semnificativă a pensiilor”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Pensionarii care vor beneficia de o sumă mai mare la recalcularea pensiei

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, a spus că anumite categorii de pensionari vor avea  o creștere a sumei primite la recalculare. Anul în care s-au pensionat va avea un impact semnificativ asupra acestui calcul.

Mai precis, pensionarii care au beneficiat de un indice de corecție ridicat vor observa creșteri mai reduse. În schimb, cei care nu au beneficiat de acest indice vor înregistra creșteri mai substanțiale la recalcularea care va avea loc în luna septembrie.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adăugat și ea clarificări, subliniind că cei care ar urma să aibă pensii mai mici după recalculare nu vor înregistra o scădere, rămânând la nivelul actual al pensiei.

Conform datelor furnizate de Casa de Pensii, nu există indici de corecție anteriori anului 2011. Pensionarii care au ieșit la pensie înainte de acest an ar urma să înregistreze o creștere mai semnificativă a pensiei.

În perioada 2020-2024, indicele de corecție a atins valori maxime. Acest lucru indică faptul că persoanele care s-au pensionat în acest interval ar urma să aibă cele mai mici creșteri de pensii la recalculare, conform declarațiilor lui Daniel Baciu.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura