APRILIE ADUCE 250 DE LEI ÎN PLUS PENTRU 2.5 MILIOANE DE ROMÂNI

Vești bune pentru 2.5 milioane de români! Aceștia vor primi 250 de lei în plus la jumătatea luni aprilie. Cine sunt pensionarii care beneficiază de acest ajutor?

Procesul de distribuire a voucherelor pentru alimente va continua și în anul 2024. Românii cu venituri mici și un număr considerabil de pensionari vor primi șase tranșe de câte 250 de lei fiecare.

Potrivit datelor oferite de Casa de Pensii, există cel puțin 2.500.000 de pensionari cu o venituri sub 2.000 de lei, care vor beneficia de vouchere pentru alimente sau pentru plata unei mese calde.

Prima tranșă pentru anul 2024 a fost acordată în luna februarie. Prin urmare, a doua tranșă de 250 de lei va fi distribuită în luna aprilie, dar nu mai devreme de data de 18 aprilie. În luna februarie, unii pensionari au primit acest ajutor către sfârșitul lunii, pe data de 28 februarie.

Dacă îndeplinești criteriile pentru a primi acest ajutor și nu ai primit încă cardul, te rog să verifici cel mai apropiat oficiu poștal. În cazul în care nu este disponibil acolo, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 031.9268.

Cine beneficiază de cardurile de alimente

Iată cine beneficiază de cardurile de alimente în 2024!

  • a) pensionarii sistemului public de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri  sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici ca 675 lei;
  • d) familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici de 675 lei;
  • e) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  • f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura