Cele mai NEGRE SCENARII: ‘Coronavirusul din România are forma cea mai complicată, mai afectați sunt bărbații’

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel explică faptul că în prezent în România circulă peste 300 de virusuri care se localizează în aparatul respirator, iar noul coronavirus afectează plămânii, datele arătând că până la 10 la sută dintre cazurile grave rămân cu sechele. Streinu-Cercel afirmă că cei mai mulţi dintre cei infectaţi se vindecă însă fără sechele.

„Sunt două forme a coronavirusului, una mai ușoară și una mai complicată. Evident, în Italia este forma mai complicată, L, care este și în România. Băbații sunt mai expuși decât femeile. În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe. (…) Pentru a funcţiona avem nevoie ca toate organele să fie oxigenate la valori maximale, iar această oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plămânului. Plămânul este cel care permite accesul oxigenului în alveole (…) şi din păcate acest virus nu face altceva decât dezlipeşte pneumocitele, celulele care sunt specifice plămânului, de pe membrana bazală şi practic fără pneumocite nu se poate face acest transfer de gaze, practic omul se sufocă văzând cu ochii. Şi atunci în terapie intensivă noi intervenim cu un aparat de ventilaţie special, plus suport respirator de plămân artificial şi practic scoatem sângele din organismul pacientului, îl trecem prin nişte filtre şi pe urmă în reintroducem oxigenat, evident că aceste proceduri se fac cu nişte costuri care sunt uriaşe, dar reuşim să salvăm vieţi” a afirmat Adrian Streinu Cercel miercuri seară, la Antena 3.

„Foarte multe persoane, respectiv majoritatea se vindecă cu restitutio ad integrum, asta înseamnă cu refacerea în totalitate a structurii”, a precizat medicul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: