Ciolacu: “Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar de la 1 iulie”

Se majorează oficial salariul minim în România. Anunţul a venit joi, 6 iunie, de la premierul Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

Acest tip de salariu va creşte de la 3.300 de lei (brut) la 3.700 de lei (brut), a precizat şeful Guvernului.

Vorbim despre o creştere pe brut de 400 de lei. Aşadar, angajaţii vor pleca acasă în fiecare lună cu 284 de lei în buzunar.

Marcel Ciolacu spune că această majorare operată salariului minim a fost agreată cu partenerii de dialog social. De creştere vor beneficia mai bine de 1,8 milioane de angajaţi din ţara noastră.

Mediul de afaceri a insistat, iar Guvernul a aprobat, ca suma lunară neimpozitată să crească de la 200 la 300 de lei.

Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună. Astfel, facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de directiva privind salariul minim european. Ministerul Muncii și partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ține cont de puterea de cumpărare, de nivelul câștigului salarial mediu brut și productivitatea muncii”, a declarat Marcel Ciolacu potrivit capital.ro.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura