Controverse în jurul chinezilor care ar fi plecat din izolare la Slatina

oameni strada chinezi SLATINA

oameni strada chinezi SLATINA S-au iscat controverse în jurul chinezilor aflați în izolare până de curând la un hotel din Slatina.

Pe numele lor s-a deschis dosar penal și riscă până la doi ani de închisoare pentru că au părăsit hotelul unde erau cazați. Însă, potrivit unor informații, cei șase chinezi ar fi fost, de fapt, alungați de conducerea hotelului. Acum, ei se află într-o pensiune din Vâlcea, dar riscă să fie trimiși înapoi în China de autoritățile române dacă nu respectă condițiile de izolare. Cazul s-ar fi discutat și pe canale diplomatice.

 „În acest moment se discută și la nivel diplomatic această problemă a cetățenilor chinezei. Ministerul de Externe, consultându-ne cu dânșii, în dreptul cetățeanului străin la nivelul statului român, dacă nu se carantinează sau nu se realizează izolarea voluntară la noi, vor trebui să facă această izolare în China. Alegerea este a dumnealor, dar oricum la noi vor rămâne izolați. Dacă nu, se vor supune legilor românești”, a declarat pentru Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: