Hackerii folosesc hărțile despre coronavirus pentru a infecta computere

Mai multe organizații bine intenționate au realizat hărți care îi ajută pe oameni să urmărească în timp real cifrele și răspândirea pandemiei COVID-19. Sunt, însă, disponibile și hărți periculoase, care pot infecta computerele celor care le accesează, transmite publicația The Next Web.

Shai Alfasi, expert în securitate la compania Reason Labs, a descoperit că unii hackeri folosesc astfel de hărți pentru a fura informații de la oameni, printre care parole, nume de utilizatorii sau numere de carduri.

Cei care intră pe unele site-uri periculoase sunt invitați să descarce o aplicație care să îi țină la curent cu situația pandemiei. Aplicația rulează fără să fie instalată și le arată oamenilor modul în care COVID-19 se răspândește. Prin intermediul ei, însă, hackerii reușesc să instaleze un program periculos pe computere.

În acest moment amenințarea afectează doar sistemul de operare Windows. Alfasi crede, însă, că atacatorii vor viza și alte platforme.

Atacul informatic este bazat pe programul AZORult, descoperit pentru prima dată în 2016. Acesta permite furtul de informații din computere și se vinde pe forumurile ascunse din Rusia.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura