Legea asigurărilor obligatorii de locuinţe va fi modificată

asigurare locuinta obligatorie

asigurare locuinta obligatorieLegea asigurărilor obligatorii a locuințelor va fi modificată, polița urmând a acoperi, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii, şi riscul de furtună, a anunțat Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF, în cadrul evenimentului FIAR.

 

„Se va introduce riscul de furtună în acoperirea poliţei PAD. De asemenea, se va permite vânzarea poliţelor de către asigurători, intermediari sau PAID. Instrumentarea daunelor va putea fi făcută atât de asigurători, cât şi de PAID”, a explicat Roşu. Pana acum instrumentarea daunelor acoperite de poliţele obligatorii pentru locuinţe era efectuată de companiile de asigurare.

De asemenea, vicepreşedintele ASF a menţionat că prin intermediul noii legislaţii acţionariatul PAID va fi deschis către orice persoană fizică sau juridică. Totodată, va fi ridicat pragul de deţinere de la 15% la 25%, dar nu mai mult de 30% din capitalul social.

O poliţă emisă de PAID costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialele din care este construită locuinţa şi acoperă daunele în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. La finalul lunii aprilie 2019 PAID avea în portofoliu 1,7 milioane de polițe. Poliţele obligatorii acoperă pagubele produse de inundaţii, cutremur sau alunecări de teren, produse din cauze naturale. MEDIAFAX

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura