Liceenii olteni care nu au luat BAC-ul pot opta pentru șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a transmis că data limită de înregistrare la instituție a absolvenților de învățământ promoția 2024 care nu au promovat examenul de Bacalaureat sau nu au participat la examenul maturității este ziua de marți, 6 august, conform legislației în vigoare. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizației de șomaj.

Conform legislaţiei în vigoare, data limită de înregistrare la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, a ABSOLVENŢILOR DE LICEU PROMOŢIA 2024 CARE NU AU PROMOVAT sau NU AU PARTICIPAT la EXAMENUL DE BACALAUREAT este 06 august 2024. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizaţiei de şomaj.
Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană aflata în căutarea unui loc de munca, sunt urmatoarele :
actul de identitate;
diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
curriculum Vitae.

Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa la agentiile locale si punctele de lucru din subordinea AJOFM Olt, respectiv Slatina, Caracal, Bals, Corabia si Drăgăneşti Olt.

Absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat se pot inregistra in evidentele AJOFM Olt in termen de 60 de zile de la data de 1 a lunii urmatoare celei inscrise în diploma, dacă în cuprinsul acesteia nu se specifică, în mod expres, o anumită dată de absolvire.
Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă şi sunt înregistraţi la AJOFM Olt, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare(660 lei) pot solicita indemnizaţie de şomaj. Acest drept se acordă la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 330 lei

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura