Marcel Ciolacu explică când se va implementa creșterea salariului minim

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că o creștere a salariului minim la 3700 de lei va fi decisă după ce Guvernul va avea execuția pe al doilea trimestru. Ciolacu a precizat că, ulterior ședinței de Guvern, va avea discuții pe tema salariului minim cu reprezentanții Consiliului Tripartit.

Cred că o astfel de decizie și-o poate asuma Guvernul, după ce avem execuția pe al doilea trimestru. Până atunci începem discuțiile cu partenerii sociali, așa este corect. Oricum, avem cea mai mare impozitare a muncii la veniturile mici, de aceea este nevoie de o scădere a impozitării pe muncă.

Întotdeauna, în an electoral, guvernele au luat decizii emoționale. Eu voi evita acest lucru, iar dacă vom lua o astfel de decizie, va fi pe baza unor date clare. Domnul comisar Schmidt a propus salariu egal pentru muncă egală, în funcție de niște parametri. Patronatele din România au cerut să fie diferențe în funcție de ramuri, pentru că, după cum știți, în construcții avem salariul minim de 4500 de lei.

În Germania, anul trecut, au crescut de 3 ori salariul minim, pentru că este tot bază de plecare.”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursă: stiripesurse.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura