Nereguli în azilurile de bătrâni din județ

batrani falcoiu
batrani falcoiu

Autoritățile județene au efectuat controale în cele 64 de centre din județ şi au aplicat amenzi în valoare de zeci de mii de lei.  

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în cele 64 de centre erau îngrijite 740 de persoane rezidente, din care 177 copii, 271 persoane vârstnice, 249 persoane cu dizabilităţi şi 43 de persoane care intră în alte categorii, adulţi care au alte nevoi de îngrijire. În urma activităţilor desfăşurate, s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, din care au fost 12 amenzi cu o valoare totală de 155.500 lei, patru dintre aceste 12 amenzi au fost aplicate pentru centrele rezidenţiale care aparţin statului, cu o valoare totală de 5.500 de lei, iar diferenţa: opt sancţiuni au fost aplicate unor centre private, valoarea totală însumând 150.000 lei.

Prefectul de Olt Florin Homorean, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în sala de ședințe a instituției Guvernului din teritoriu a vorbit despre situația actuală a centrelor sociale din județul nostrum.  Verificările au fost efectuate pe parcursul ultimei săptămâni, de mai multe comisii alcătuite din reprezentanţi ai Prefecturii, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Centrului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

„În săptămâna precedentă, am efectuat controale în 64 de centre. Iniţial, pe lista de la AJPIS Olt erau 61 de centre, am mai identificat trei centre private în judeţ. Dintre cele 64 de centre, 61 sunt publice, cu finanţare publică, 59 în administrarea DGASPC Olt, iar două din Caracal şi Corabia sunt administrate de administraţiile locale, acele centre medico-sociale. Deci mai aveam trei centre private în Teslui, Slatina şi Văleni. În urma verificărilor efectuate, am constatat că în cele 64 de centre erau îngrijite 740 de persoane rezidente, din care 177 copii, 271 persoane vârstnice, 249 persoane cu dizabilităţi şi 43 persoane care intră în alte categorii, adulţi care au alte nevoi de îngrijire. În urma activităţilor desfăşurate, s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, din care 12 amenzi cu o valoare totală de 155.500 lei, iar patru dintre acestea au fost aplicate pentru centrele rezidenţiale care aparţin statului, cu o valoare totală de 5.500 de lei, iar diferenţa sancțiunilor este următoarea: opt aplicate unor centre private, valoarea totală însumând 150.000 lei”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Cea mai mare amendă a fost dată azilului de bătrâni de la Văleni, care funcționa ilegal în clădirea unei foste școli, concesionată de primărie, și care nu avea mai multe autorizații. Firma ce îl avea în administrare depusese documentele pentru obţinerea lor chiar joi dimineața când a fost controlul. Centrul era deschis doar de câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura