Oftalmologii suedezi consultă peste 700 de slătineni

suedeziiiiiiiiiiiiiii

suedeziiiiiiiiiiiiiiiPeste 700 de slătineni s-au înscris pentru consultațiile oftalmologice gratuite organizate de Primăria Slatina în colaborare cu asociația VISION FOR ALL .

Timp de patru zile, o echipă de șase medici oftalmologi  verifică ochii slătinenilor ce s-au programat pentru un consult.  Numai în prima zi a camapniei, medicii au consultat peste 300 de oameni care au venit ba să își verifice vedere, ba să își schimbe ochelarii. 

Pentru 95% dintre pacienți au fost prescriși ochelari,  iar din păcate 70% dintre aceștia nu fuseseră niciodată la un consult oftalmologic. Celor cu probleme mai vechi le –a fost recomandat un consult mult mai amănunțit la oftalmolog.

‘Au fost pacienți de toate vârstele. De la 8 ani în sus. Cei mai mulți au venit și au spus că nu văd la distanțe mici, dar am descoperit că nu au doar ochiul obosit ci și cataracte. Cazurile cu probleme, acolo unde erau deja intervenții ale medicilor, le-am recomandat să meargă la medicul care deja le cunoaște dosarul medical.Din păcate au fost foarte mulți, în proporție de 70 % dintre oameni care deși aveau probleme cu vederea nu fuseseră niciodată la oftalmolog’, a spus președintele Asociației ‘Vision for All’, medical Lenușa Davidson.

  Pe lângă sutele de slătineni care s-au înscris in campanile, la școala nr.1 au venit și oameni ce nu au reușit să se programeze. Faptul că, organizarea a fost una foarte bună, iar oamenii și-au respectat orele de programare, medicii au putut să ii examineze pe toți cei prezenți.

‘Am mai avut astfel de campanii in Sibiu, Pitești, Vaslui, Buzău, Brăila și in capital, dar faptul că aici organizare este ireproșabilă am putut consulta un număr mare de oameni. Pentru noi este important să examinăm cât mai mulți oameni’, a completat Davidson.

 Campania este programată până pe 29 iunie, iar contoalele oftalmologice au loc la școala nr 1,  ochelerii costând doar 5 lei.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura