Olt: Au fost virați banii pentru șomajul tehnic

După trei luni în care mai mulți angajatori au pus lacătul pe uși și și-au trimis angajații în șomaj tehnic, acum așteaptă banii pentru această perioadă. Până în acest moment Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a virat peste 34,7 milioane de lei către angajatori, în vederea plăţii şomajului tehnic pentru salariaţii acestora.

Potrivit Elenei Iordache, pentru luna martie, 581 de firme au solicitat bani pentru 8.441 de angajaţi şi au fost efectuate plăţi în sumă de 5,4 milioane lei, pentru luna aprilie s-au plătit 21,8 milioane lei, însemnând indemnizaţiile de şomaj tehnic pentru 13.027 salariaţi, iar pentru luna mai au fost făcute plăţi de 7,5 milioane lei, pentru 5.441 de angajaţi de la 1.002 firme.

În primele cinci luni ale acestui an, mai multe firme din judeţ au făcut disponibilizări colective, în principal cele din sectorul confecţiilor textile în sistem lohn care depind de contracte cu parteneri din străinătate, astfel că au fost concediaţi 287 de salariaţi.

Ultimele concedieri colective au avut loc în luna mai, când au rămas fără loc de muncă 72 de angajaţi de la trei firme de confecţii textile.

În sectorul confecţiilor textile au fost făcute concedieri colective şi în luna aprilie (peste 100 dintre cei 151 salariaţi disponibilizaţi), dar şi în luna februarie (40 dintre cei 64 de angajaţi disponibilizaţi).

Deşi sunt firme de confecţii textile care au efectuat disponibilizări, în acest domeniu unii agenţi economici vor să angajeze în continuare şi au oferte care însumează, joi, peste 100 de locuri de muncă vacante.

În oferta de locuri de muncă de joi sunt vacante peste 300 de posturi. În afara celor 105 posturi pentru personal calificat sau necalificat pentru confecţionarea şi asamblarea articolelor textile, sunt vacate posturi în vânzări, construcţii, instalaţii, patiserie şi panificaţie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura