Pacienții internați în spitale din România, val de nemulțumiri pe rețelele de socializare! Mâncarea, tot mai puțină și mai greu de consumat 

pacienti in pat neurologie
pacienti in pat neurologie

Situație dramatică pentru bolnavii din țara noastră! Tot mai mulți oameni se revoltă și spun că meniul pe care îl primesc în spital este o bătaie de joc totală. Pe rețelele sociale, pacienții se plâng, iar un bărbat din București a publicat imagini cu mâncarea primită de soția sa imediat după ce a născut: trei felii de pâine, o lingură cu gem și o bucată mică de unt.

Alocația de hrană a fost majorată la 22 de lei, dar suma este prea mică din cauza valului de scumpiri. Mai mult, s-au scumpit și alte servicii medicale.

Tot mai mulți pacienți din țara noastră sunt nemulțumiți în ceea ce privește meniul pe care îl primesc în momentul în care sunt internați în unitățile medicale și spun că este o bătaie de joc. 

Reamintim că alocația de hrană a fost majorată de la 11 lei la 22 de lei. Chiar și așa, suma este insuficientă pentru a asigura un meniu complet. Vedem, astfel, o revoltă a românilor în aceste zile pe rețelele sociale, acolo unde apar foarte multe poze ale românilor internați în spital cu mâncarea pe care au primit-o. Oamenii spun că nu li se pare corect că se întâmplă asta. 

Imaginile arată că, în general, la micul dejun oamenii primesc 2-3 felii de pâine, o bucățică de unt, o lingură de gem sau 2-3 felii de salam, iar la prânz, în unele cazuri, oamenii sunt hrăniți cu o ciorbă, însă, spun ei, aceasta nu poate fi consumată. Suma alocată hranei pacienților crește în funcție de severitatea bolii. Spre exemplu, în cazul pacienților diagnosticați cu cancer, hepatită sau diabet, suma alocată este de 33 de lei. Chiar și în aceste condiții, ea nu poate asigura masa unui pacient care este internat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura