REVOLTĂTOR Medici și asistente eliberau fişe pentru susţinerea examenului auto fără să examineze pacienţii

Angajaţii unei clinici medicale din Galaţi sunt anchetaţi de Poliţie pentru că eliberau fişe medicale pentru susţinerea examenului auto şi pentru preschimbarea permisului de conducere, fără să îi verifice pe solicitanţi.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Sector 3 Bucureşti au efectuat 6 percheziţii, pe raza municipiilor Bucureşti şi Galaţi, la punctele de lucru ale unei clinici medicale, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a transmis, vineri, IPJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, ”angajaţi ai acestei clinici ar fi întocmit şi eliberat fişe medicale necesare obţinerii sau reînnoirii permisului de conducere, la solicitarea persoanelor fizice, fără verificarea efectivă a stării de sănătate, atestând, în mod nereal, că acestea sunt apte din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule”.

”Această activitate s-ar fi desfăşurat cu acceptul medicilor specialişti, angajaţi ai clinicii şi ale căror parafe sunt aplicate pe fişele medicale în cauză”, mai precizează IPJ Galaţi.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost puse în executare şi două mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri, scrie agerpres.ro.

Faţă de acestea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor aspectelor cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura