Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an

Românii ar putea beneficia de un nou tip de conendiu medical plătit, după ce un proiect de lege este în dezbatere în Camera Deputaţilor. Proiectul oferă dreptul salariaţilor de a primi un concediu cu plată dacă participa la studii clinice.

Proiectul a fost deocamdată aprobat în Senat şi se află pe masa de discuţii în Camera Deputaţilor şi propune modificarea legii privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, care oferă pentru prima oară în ţara noastră concediile medicale şi indemnizaţiile ”pentru persoana care participă ca subiect în cadrul unui studiu clinic organizat potrivit legii, indiferent dacă persoana fizică participă în calitate de primitor al unui medicament pentru investigație clinică sau în calitate de participant în grupul de control”.

Paricipanţii vor putea primi concediul fie dacă primesc un medicament pentru o investigaţie clinică sau participă într-un grup de control. Durata maximă a concendiului va fi de 45 de zile într-un interval de un an, relatează AvocatNet.ro.

Pentru a fi pusă în aplicare legea, proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaţilor, apoi să fie promulat de preşedinte şi să apară în Monitorul Oficial

sursa ObservatorNews

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura