Tinerii de la DGASPC au aflat cum pot fi în siguranță în lume

În aprilie Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat Campania Națională ‘Inormare acasă! Siguranță in lume!’. In cadrul acesteai sunt angrenate mai multe instituții, iar scopul este acela de ai informa pe români cu privire la drepturile lor in țările UE și non-UE, și la ce instituții pot apela atunci când se afla in străinătate. Scopul acestei campanii DGASPC a organizat o intâlnire ce a avut ca scop informarea tinerilor din sistemul de protecție ci privire la situația de risc la care se expun când aleg să plece la muncă in străinătate.
Intâlnirea a avut loc la Complexul de servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie.
„Prin această întâlnire, urmărim ca tinerii cu măsură de protecție să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află în străinătate”, a declarat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.
De cele mai multe ori, lipsa unei informări ii pune pe tinerii din
sistemul de protecţie în situații dificile în statele gazdă, iar demersul celor implicați în campania „Informare acasă! Siguranţă în lume” este de a crește gradul de conștientizare al acestora, astfel încât, să știe la ce riscuri se expun și să cunoască, în același timp, elemente importante din legislația statelor unde aleg să se stabilească.
Din datele instituțiilor implicate reiese că numărul românilor care au devenit victime in străinătate a scăzut, comparativ cu anii precedenți. Oamenii au inceput să iși cunoască drepturile și să iși apere libertate.
{module GAdsense articol}