Începe ediția a IV a a memorialului ‘Eugen Stanciu’

memorialul eugen stanciu

memorialul eugen stanciuVineri și sâmbăta pe stadionul Metalurgistul din Slatina se va desfășura cea de a IV a ediție a competiției memorialul ‘Eugen Stanciu’.

 

 

In teren vor intra peste 90 de fotbaliști născuți in 2006. Anul trecut cupa a fost câștigată de Athletic Slatina, pe locul second clasându-se băieții de la FCSB, iar pe locul al III lea tot o echipă de la Athletic Slatina.La finalul acestei săptâmăni zeci de copii sunt așteptați să intre in teren. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt  organizează  cea de a patra ediție a Memorialului ”Eugen Stanciu”.
Competiția are ca obiectiv  principal promovarea fotbalului juvenil din județul nostru dar, și omagierea unuia dintre cei mai buni fotbaliști ai ”Generației de Aur” din Slatina.’Sunt inscriși 90 de copiii din generația 2006. Aceștia vor disputa meciurile pe parcursul a două zile, pe stadionul ‘Metalurgistul’. Anul acesta este a IV a ediție, iar de trei ani, competiția este organiată cu ajutorul Primăriei Slatina și a Consiliului Județean’, a declarat Doru Alexe, reprezentat DJTS Olt.Pentru organizarea  turneului, Primăria Slatina a alocat  un sprijin financiar în valoare de 2.725 lei ce va fi folosit pentru achiziționarea echipamentului sportiv oferit drept premiu echipei clasate pe locul al II-lea și alte cheltuieli organizatorice. Ca de altfel, și Consiliul Judetean s-a implicat in organizarea acestei competiții alocând un buget de 2500 de lei.’Am sprijinit toate acțiunile sportive al DJTS, de câte ori aceștia ne-au solicitat ajutorul. Și anul acesta am alocat bani pentru memorialul ‘Eugen Stanciu’’, a declarat Marius Oprescu, președinte CJ Olt.
Competiția este destinată echipelor de fotbal din județul Olt. Eugen Stanciu, căpitanul ”Generației de Aur” al fotbalului slătinean, cunoscut și sub numele de Gigi Stanciu, a venit în fotbalul slătinean la începutul anilor `70 și a fost legitimat la echipa Oltul Slatina. In 1979 este transferat la Viitorul Scornicești, iar la data de 12.08.1979 a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc. După încheierea carierei de jucător în anul 1986, a fost la echipa slătineană președinte de club în diferite perioade.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura