Investiții într-un spital modern, investiții la SJU

spital sltinaaaaaaaaaa

spital_sltinaaaaaaaaaa Investiții într-un spital modern, investiții la SJULuna acesta încep lucrările  pentru reabilitarea corpului central al SJU Slatina. Investiția va costa 6,2 milioane de lei, plus TVA, sumă alocată de Consiliul Județean Olt.

Corpul central va fi reabilitat in toatalitatea, in partea din interior, iar de  data aceasta cu bani de la bugetul național, prin Compania Națională de Investiții. In acest moment, se așteaptă avizarea proiectului tehnic. Investiția va avea o valoare de 12 milioane de lei.

Totodată, în cel mult o lună vor începe lucrările la reabilitarea etajului 3 al Secției de Pneumoftiziologie Scornicești, pentru care Consiliul Județean a alocat 1,5 milioane de lei, plus TVA, urmând ca, în octombrie sau noiembrie, să fie demarată și investiția privind reabilitarea etajului 9 al Blocului Materno-Infantil, acolo unde funcționează Compartimentul de Recuperare Neuromotorie Copii, după ce etajele în care funcționează Neonatologia și Pediatria au fost reabilitate și modernizate la standarde europene. Investițiile nu se opresc aici, ci vor continua și anul viitor.

„ Anul acesta avem in vedere începerea lucrărilor pentru reabilitarea etajelor 5 și 6 din același corp de clădire și cele două săli de operație, dar și reabilitarea etajului 2 al Secției Penumologie Scornicești. Tot anul viitor se vor termina lucrările la întregul Bloc Medical, în prezent acestea fiind desfășurate la etajul 4. Clădirea fostei Creșe nr. 1, unde va funcționa Psihiatria, este și ea finalizată în procent de 70%, ceea ce ne face să credem că în decembrie anul acesta sau în ianuarie 2020 vom muta bolnavii din clădirea veche de pe strada Drăgănești”, a declarat Cătălin Rotea.

Investiții vor fi făcute și la capitolul  echipamentelor medicale . In acest moment, sunt licitații în curs pentru achiziționarea unui aparat de anestezie și a unui ventilator pentru Secția Anestezie Terapia Intensivă, două mese de operație pentru secțiile Chirurgie Generală și Chirurgie Plastică, 18 monitoare de funcții vitale pentru mai multe secții, un pletismograf pentru Secția Pneumologie și un sistem de colorare automată pentru Secția Anatomie Patologică.

 Vor fi achiziționate și 300 de paturi medicale, cu saltele și noptiere..

Finanțarea pentru  aceste lucrări și echipamente medicale este asigurată de  Consiliul Județean, in cea mai mare parte, la care vine și contribuția Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns