Municipalitatea investește în transportul în comun

loctranssss

loctranssss Municipalitatea investește în transportul în comunParcul auto al Loctrans se mărește. Municipalitatea slătineană are în derulare proiecte ce vizează achiziționarea a 10 autobuze electrice pe fonduri europene  și altor 8 printr-un proiecte derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. 

Municipalitatea investește in parcul auto al Loctrans. Zece autobuze ecologice pentru transportul public local  vor fi achiziţionate cu finanţare europeană nerambursabilă prin POR. Noile autobuze vor suplimenta rutele agglomerate dinoraș.

 „Avem trei microbuze pentru Loctrans pentru a treia oară în licitație. La primele două licitații nu s-a prezentat nimeni. Să sperăm că de data aceasta o să le luăm. Mai avem cele 10 autobuze electrice achiziționate de Primăria Slatina pe fonduri europene. Banii sunt alocați pentru Slatina, suntem în perioada de precontractare. Este totul în regulă, trebui doar să treacă anumite termene și să completăm documentația. Mai avem încă 8 autobuze pe Ministerul Dezvoltării. Acolo nu știu cum se mișcă lucrurile, dar ceea ce e sigur sunt cele 10 pe fonduri europene, unde avem banii alocați”, a declarat edilul Slatinei.


Un alt proiect urmărește achiziționarea a  opt autobuze de acest fel ar urma să fie cumpărate cu bani europeni, însă proiectul derulat de Ministerul Dezvoltării avansează cu greutate.

În momentul in care vor fi implementate proiectele în oraș va fi introdus şi un sistem integrat de plată a serviciilor comunitare, inclusiv a celui de transport public, tot printr-un proiect cu fonduri europene. Şi acest proiect, cu o valoare de peste 4,6 milioane lei, a fost depus pentru finanţare prin POR. În plus, vor fi amplasate stații noi, în zonele în care se vor extinde traseele mijloacelor de transport în comun.

Lasă un răspuns