Școala a început, “Laptele și cornul ” întârzie

laptela si cornul

laptela_si_cornul Școala a început, “Laptele și cornul ” întârzieA început școala dar Programul “Laptele și cornul ” întârzie.  În Olt  38.825 de copii așteaptă pachetele alimentare, cei mai afectații fiind copiii din familiile sărace.

 Școala a început de trei săptamâni, dar de pe băncile elevilor lipsește laptele și cornul. În judetul Olt, aproape 39.000 de elevi sunt nevoiți să vină la școală cu mâncare de acasă. În acest moment, la Consiliul Județean sunt evaluate ofertele depuse, urmând să aibă loc licitația.

 ‘Sunt în evaluare dosarele, sperăm ca în curând să avem finalizată acestă procedură. Dacă nu avem contesatații, imediat vom începe distribuția lor’, a spus Marius Oprescu.

Potrivit președintelui Consiliului Judetean , Marius Oprescu , la nivelul județului s-a respectat procedura legală, iar dacă nu vor fi contestații , in câteva săptămâni situația va fi soluționată.

‘Noi nu puteam scoate la licitație ‘Laptele și cornul’ până nu se finaliza vechiul contract. Am început imediat o nouă procedură, dar fiind vorba de sume foarte mari, ele  sunt verificate ianinte de a fi ridicate în SICAP. Sunt niște termene, practice, aici, nu suntem intârzieri din partea noastră’, a completat președintele CJ Olt.

Acestă situație nu se regăsește doar in OLt. La nivel național, doar 20 de județe din 41 au început licitații pentru pachetele alimentare în școli. Cei mai afectați sunt copiii care provin din familii sărace.

Lasă un răspuns