Spitalul Caracal va fi reabilitat termic

Spital Caracal
Spital_Caracal Spitalul Caracal va fi reabilitat termicSpitalul Municipal din Caracal urmează să fie reabilitat pe fonduri europene. Anul viitor este preconizată începerea lucrării care prevede atât reabilitarea termică a fațadei, cât și înlocuirea instalațiilor electrice și de încălzire.

„S-a intrat în linie dreaptă cu acest proiect. S-au rezolvat problemele de proiectare, execuție. Mai sunt câteva caracteristici tehnice privind indicatorii și corecția acestora”, a declarat Marian Mitran, directorul Spitalului Municipal Caracal.
Refacerea termosistemului va diminua considerabil cheltuielile încălzirii, anunță reprezentanții Primăriei Municipiului Caracal. „Proiectul de reabilitare termică înseamnă o reducere de 40% a cheltuielilor cu energia electrică și gazele. Practic, acești bani se vor întoarce în servicii medicale și aparatură, lucruri primordiale în activitatea spitalului”, a explicat Octavian Toma, reprezentant al Primăriei Caracal.
Obiectivul de investiții va fi finanțat în cadrul programului operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon,  prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene.
Proiectul va fi finanţat în proporție de 85% din fonduri europene nerambursabile, în procent de 13% de bugetul de stat, urmând ca bugetul local să susţină o cofinanţare de 2% din valoarea totală.

Lasă un răspuns