Iarna vine cu viroze și pneumonii

virozeeeeeeeeee

virozeeeeeeeeee Iarna vine cu viroze și pneumoniiSchimbările bruște de temperatură, dar și începerea cursurilor a dus la creșterea număruluo de olteni ce au ajuns la medic. În prima săptămână, numărul persoanelor afectate de viroze și pneumonii este destul de mare, pacienții fiind cu precădere tineri, sub 19 ani.

Perioada de  supraveghere a gripei și infecțiilor respiratorii pentru sezonul 2019/ 2020 a debutat  din 30 septembrie. Primele zile de frig au adus și primele cazuri de îmbolnăviri, iar numărul oltenilor afectați nu este deloc mic. Potrivit DSP Olt, în prima săptămână de supraveghere a acestui sezon rece s-au înregistrat  879 cazuri cu 67 internări de infecții respiratorii (ARI) și 449 cazuri cu 121 internări de pneumonii. Ponderea o dețin grupele de vârstă cuprinse între 0 – 19 ani.

„Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică. Pentru sezonul  rece 2019- 2020, D.S.P. Olt  a catagrafiat  74.196  persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal”, transmite Direcția de Sănătate Publică Olt.

Până în acest moment, în județ au ajuns 1.760 doze de vaccin gripal pentru vaccinarea personalului medico- sanitar și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții.

DSP Olt anunță că, săptămâna viitoare  este așteptată cea de-a doua tranșă de vaccin gripal (17.560  doze), iar în cursul lunii noiembrie încă două tranșe (17.550 doze + 15.800 doze), pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate  la risc.

Lasă un răspuns