PREŞEDINTELE A DECIS: Ludovic Orban este propunerea pentru funcţia de prim-ministru

Orban premier PNL

Orban_premier_PNL_ PREŞEDINTELE A DECIS: Ludovic Orban este propunerea pentru funcţia de prim-ministruPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi nominalizarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier, precizând că guvernul va avea un mandat scurt. Acesta trebuie să prezinte în 10 zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului.

Klaus Iohannis a declarat: “PSD a inhibat dezvolatea României şi ne-a ţinut pe toţi pe loc şi în acest fel a fost posibilă moţiunea de cenzură care a a fost un real succes pentru opoziţie. Concluzia este că se conturează un guvern în jurul PNL, fiind singurul partid care a venit la discuţii şi a declarat că sunt dispuşi să îşi asume guvernarea în această perioadă de tranziţie. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluţie foarte bună, dar nu acum cu Guvernul Dăncilă interimar”.

“Aşadar am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele celui mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii de cenzură. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

 

Lasă un răspuns