‘Tu poți face lumină!’ sau DGA

dgaaaaaaaaaaa

dgaaaaaaaaaaa ‘Tu poți face lumină!’ sau DGAOfițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, împreună cu nouă reprezentanţi ai  Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de jandarmi Județean Olt, Poliţiei de Frontieră şi Ispectoratului pentru Situații de Urgență Olt au desfășurat în ultima săptămână activități de prevenire a corupției precum și activităţi de popularizare a sistemului Call-Center anticorupție 0800.806.806.

Activitățile fac parte din campania națională TU POȚI FACE LUMINĂ!” inițiată de Direcția Generală Anticorupție în scopul conștientizării de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și cetățeni, a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.

Această campanie are ca scop promovarea şi dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului MAI şi al cetăţenilor prin conştientizarea consecinţelor faptelor de corupţie şi a modalităţii de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

„În acest sens au fost explicate cetăţenilor oraşului Corabia, jud. Olt, modul de funcționare a sistemului Call-center anticorupție, care sunt principalele atribuţii ale Direcţiei Generale Anticorupţie, concomitent cu distribuirea de flyere, în preajma unor instituţii publice ale oraşului (primărie, spital, administraţie financiară, agenţia pentru plăţi şi intervenţie în agricultură, parchet, judecătorie) precum şi în zone intens circulate”se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție Olt.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligaţiile care derivă din calitate de funcţionar public, atitudinea în faţa unor posibile fapte de corupţie, conştientizarea cetăţenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupţie despre care iau cunoştinţă prin apelarea Call Center Anticorupţie 0800 806 806.

Lasă un răspuns