În vizită la Bursa locurilor de muncă

bursa

bursa În vizită la Bursa locurilor de muncăLa sfârșitul săptămânii a  fost o nouă ediție a bursei locurilor de muncă. Ediția dedicată tinerilor absolvenți a fost dezamăgitoare pentru angajatorii care au venit la Slatina cu peste 500 locuri de muncă. În final, 177 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au înscris pentru a susține un interviu sau o probă de lucru.

Aproape 600 au trecut, însă, prin fața angajatorilor, cei mai mulți doar pentru a obține dovada că au stat de vorbă cu reprezentanții a trei firme. Aceasta a fost condiția pentru somerii indemnizați, care nu au mai primit râvnita ștampilă pe carnetul de șomer, ci indicația de a se prezenta în fața a cel putin trei angajatori, care să confirme pe taloanele primite de șomeri că aceștia s-au înscris pe listele lor.
Angajatorii s-au arătat chiar revoltați de faptul că s-au transformat în simpli funcționari care completează hârtii, pe de o parte, iar pe de alta, de dezinteresul evident al somerilor pentru un loc de muncă.

„N-am venit oricum să mă angajez, am alte planuri”, a fost răspunsul unui tânăr la refuzul angajatorului de a-i completa talonul de la AJOFM. „nu doar că nu-i interesează să muncească, dar nu au noțiuni elementare de bun-simț. uită să mai vină la interviu, nu sună niciodată să spună că nu ajung, sau vorbesc cu foarte mult tupeu”, s-a plâns un alt angajator.

Pe de altă parte, șomerii trecuți de vârsta a doua se plâng de salarii mici și condiții grele de muncă și nu mai cred în oferte corecte. „Am 61 de ani, anul viitor ies la pensie. Mai pot să stau în picioare toată ziua? „, a spus o femeie care a fost disponibilizată de la o croitorie, dar nu mai e dispusă să lucreze în condiții la fel de grele.

Potrivit datelor AJOFM Olt, în județ  avem  8761 de șomeri înregistrați, iar tineri absolveniți care s-au înscris în evidențele agenției sunt 796 .

Lasă un răspuns