O fetiță de 8 ani a sunat la 112 motivând că este sechestrată

apel 112 696x392

apel-112-696x392 O fetiță de 8 ani a sunat la 112 motivând că este sechestrată

Polițiștii olteni au fost alertați de o minoră, de 8 ani, care a sesizat că este sechestrată. Aceasta a fost identificată în aproximativ o oră, dovedindu-se că a fost o farsă.

Miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 13.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 de un copil, că ar fi sechestrat, fără a furniza alte detalii. După efectuarea apelului telefonul a fost oprit.

Polițiștii de investigații criminale au demarat de îndată cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. În mai puţin de  o oră, polițiștii au stabilit faptul că, o minoră, în vârstă de 8 ani, din comuna Valea Mare, în timp ce se afla în municipiul Slatina, ar fi apelat 112, sesizând că este sechestrată, fapt care nu s-a confirmat.

Minora a fost depistată de polițiști în comuna Valea Mare. Gestul său a fost motivat ca o joacă. Apelarea nejustificată a numărului 112 nu este o joacă de copii, un apel fals putând împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!” se arată în comunicatul de presă.

Anca Spiridon

Lasă un răspuns