Mii de olteni internați cu viroze și pneumonii

virozeeeeeeeeeee

virozeeeeeeeeeee Mii de olteni internați cu viroze și pneumoniiTemperaturile crescute din ultimele săptămâni au făcut să scadă numărul oltenilor care s-au confruntat cu pneumonii și infecții respiratorii acute. Copiii sunt cei mai afectați de răceli în această perioadă.

Reprezentanții Direcției de Sănătatea Publică susțin că numărul pacienților afectați de pneumonie și infecții respiratorii a scăzut cu 20%.

‘În prima săptămână din noiembrie, în Olt au fost 1.255 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 37 de internări, şi 529 cazuri de pneumonii, cu 84 de internări, ponderea fiind deţinută de grupele de vârstă cuprinse între 0 şi 19 ani. Specialişitii în sănătate publică spun că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii n.r.) a fost de 1.784, comparabil cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului rece trecut, când au fost 2.624, şi cu aproape 20% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară, în judeţ fiind înregistrate atunci 2.248 de cazuri’, se arată în comunicatul de presă emis de DSP Olt.

Lasă un răspuns