În Slatina transportul în comun va fi eco

facebook mot

facebook_mot În Slatina transportul în comun va fi ecoPrimăria Slatina a semnat alte două contracte cu ADR SV Oltenia, astfel numărul acestora ajungând la șase. Ultimele două contracte semnate pentru a fi finanțate prin fonduri europene vizează reabilitarea Liceului Tehnologic ‘PS Aurelian’ și înoirea parcului auto al Loctrans cu 10 autobuze electice.

Acesta din urmă face parte din Planul de Mobilitatea Urbană Durabila al Slatinei și urmărește achiziționarea a 10 autobuze electice și a tot atâte  stații de încărcare lentă ce vor fi amplasate în autobaza de pe strada Drăgănesti. Prin acest proiect vor fi înlocuite autobuzele existente iar cele noi vor fi introduse pe  cinci linii.

Noile autobuze sunt echipate pentru a deservi pentru toți slătinenii.

„Toate cele zece autobuze electrice au specificaţii tehnice pentru condiţiile de deal, dotate cu sistem audio-video de informare a călătorilor, sistem de comunicaţii, wifi pentru călători, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă şi pentru cele care se deplasează cu cărucioarele rulante, butoane de oprire, semnale sonore pentru persoanele nevăzătoare, suport de biciclete în spate”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei

Acestui proiect se va alătura un altul ce vizează achizitionarea altor 8 autobuze electirice și amplasarea altorasatții atata cu incarcare rapidă cat și lenta, prin MDRAP.  Acest proiect are o valoare de 25 de milioane de lei.

„ La ora actuală, cele zece autobuze sunt suficiente pentru transportul urban din Slatina, dar sunt necesare şi celelalte opt care acum sunt în licitaţie la MDRAP, pentru că oraşul nostru nu va rămâne la acest stadiu, se va extinde, şi vom explica, la momentul potrivit, cum”, a subliniat   Moţ.
 Proiectul  ce urmărește înorea parcului auto al Loctrans este finanțat prin POR și are o valoare de 27 de milioane de lei. Potrivit autorităților slătinene, primele autobuse eco, se estimează, că le vom vedea în trafic la jumătatea anului viitor.

Lasă un răspuns