Lucrările făcute de mântuială de la Atelierul ‘Victoria’au adus un prejudiciu de 120.000 lei

victoria

victoria Lucrările făcute de mântuială de la Atelierul ‘Victoria’au adus un prejudiciu de 120.000 leiRenovată cu trei ani în urmă, clădirea  Atelierului cultural Victoria se degradează din cauza lucrărilor prost făcute.

Clădirea a fost  renovată cu 7,5 milioane lei, fonduri islandeze, iar  inaugurarea a fost făcută în vara anului 2016. Semnele lucrului prost executat existau încă de la momentul festiv, însă în timp lucrurile s-au agravat foarte tare, iar astăzi corpurile de iluminat au fost în mare parte demontate, din cauza infiltraţiilor care afectează instalaţia electrică. Au apărut deficienţe şi la hidroizolaţie, iar pe deasupra proprietarul nu se înţelege cu firma care a executat prost lucrările şi care a oferit şi garanţie, conflictul ajungând în instanţă.
„Din păcate, în această perioadă de garanţie au apărut şi primele neconformităţi în ceea ce priveşte parte ade balcon şi partea de acoperiş. Au apărut nişte infiltraţii în partea de plafon, care s-au prelins pe partea de pereţi, instalaţii electrice, mai multe componente. Din păcate nu avem o colaborare aşa cum ar trebui cu constructorul, Phoenix Transbac, de la Bacău, fapt pentru care după nenumărate sesizări noi am mers în instanţă. În instanţă ni s-a dat câştig de cauză pe fond. Din păcate, în momentul de faţă va trebui să facem aceste remedieri pe cheltuială proprie, conform expertizei în primă instranţă, după care sperăm ca la apel să ni se dea din nou câştig de cauză şi să ne îndreptăm către constructor pentru prejudiciul creat. Din expertiză a rezultat un prejudiciu de aproximativ 120.000 lei, fără TVA“, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru.
Acum primăria va licita pentru lucrările de remediere a deficienţelor intervenite, urmând ca după finalizarea conflictului în instanţă să recupereze banii de la constructorul iniţial, firma din Bacău.

„Noi am avut o discuţie cu expertul respectiv, cu proiectantul, ca să ne asigurăm că nu este o greşeală de proiectare. Din păcate, materialele folosite de către constructor au lăsat de dorit, chiar şi modul de realizare. Condiţiile meteo au făcut ca aceste lucruri  (infiltraţiile – n.r.) să se întâmple. Este perioada de garanţie. Suntem în procedura de atribuire a acestui contract pe buget local, se vor face remedierile necesare, după care trebuie să recuperăm banii de la cel vinovat“, amai spus Cismaru.

 Clădirea este una cu o istorie aparte, în perioada interbelică aici funcţionând clubul ofiţerilor, unde se organizau inclusiv baluri, evenimente caritabile etc. În comunism a fost transformată în cinematograf, bucurând alte generaţii de slătineni.

Lasă un răspuns