Majorarea pensiilor militarilor mai așteaptă

militari

militari Majorarea pensiilor militarilor mai așteaptăPensiile militarilor sunt în pericol de a nu mai fi indexate, așa cum a promis guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că această măsură depinde de anumite analize. Pe ultima sută de metri și în „ilegalitate”, fostul guvern PSD a promis sindicatelor militare majorarea cu 4,6% a pensiilor militarilor, la două săptămâni după ce fusese demis prin moțiune de cenzură. 
Întrebat de jurnaliști dacă va fi pus în aplicare proiectul anunțat de fostul Guvern Dăncilă în legătură cu indexarea pensiilor militarilor cu 4,6%, premierul Ludovic Orban a anunțat că se mai așteaptă.
„Aștept rezultatul analizei grupului de lucru care este constituit. Evident, obiectivul nostru este să nu se creeze diferențe în pensii între un militar care s-a pensionat în 2016 și un militar care s-a pensionat în 2019. De asemenea, să nu se adâncească acest decalaj prin sistemul diferit de indexare”, a răspuns Ludovic Orban.
„Indexarea nu rezolvă neapărat această problemă a discriminării între militarii care au ieșit la pensie cu ceva timp în urmă în comparație cu cei care au ieșit mai de curând la pensie”, a completat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

Lasă un răspuns